Ropogós kenyér chips
Számtalan ízesítésű és formájú, sós ropogtatni valót lehet manapság kapni bármelyik élelmiszer boltban. Ezek többnyire sok zsírt és olajat tartalmaznak, valamint sok bennük az adalék anyag és a tartósító szer. Az alábbi chips recept, ízében és roppanósságával, bármikor felveszi a versenyt a nagyüzemű társaival szemben....
Ropogós kenyér chips
Hozzávalók:
1 csésze sima liszt, 1/2 csésze rétes liszt, 1/2 kávéskanál szárított élesztő, 1 csapott kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál olaj, 120 ml szobahőmérsékletű víz. Fűszerek: Sültkrumpli fűszersó, őrölt kömény, chilipaprika por, bors, reszelt sajt.
A fűszerek kivételével, a többi hozzávalókból, gyors mozdulatokkal kenyértésztát gyúrunk. Addig gyúrjuk-gyömöszöljük, míg szép fényes-sima, rugalmas állagú nem le a tészta. Tálba tesszük, letakarjuk és bő egy órát kelesztjük. Mikor megkelt, liszttel meghintett asztalon, papír vékonyságúra nyújtjuk. Néha felemeljük és meglengetjük, mint az olaszok a pizza tésztát. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál ropogósabb lesz sütés után a chipszünk. Kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral, belefektetjük a tésztát, pár csepp olajjal áthúzzuk, majd hosszanti csíkokban, egyenként rászórjuk a fűszereket. A fűszercsíkok közé reszelt sajtot hintünk. 200 C-fokos sütőben, 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. Akkor jó, ha kicsit megbarnul a tészta széle. Ha valaki nem szereti a fűszeres ételeket, akkor elég csak a reszelt sajt is. Kiváló sörkörcsolya, izgalmas nassolni való.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon köszi: Rita
Ropogós kenyér chips
(Kriszti, 2009.10.13 14:34)
Szia Rita!
A csésze, amivel mértem az egy baba pohár, pont 2 dl űrtartalmú.
Szia,
Kriszti
Szeged
(Rita, 2009.10.13 14:00)
Kedves Kriszti!
Mekkora csészével méred a hozzávalókat? Köszönöm a választ: Rita
Szeged
(Rita, 2009.10.13 16:53)