Házi csokis nápolyi
Egy ügyes háziasszony manapság már szinte minden finomságot le tud "gyártani" otthon a konyhájában, amit a nagyüzemek nagytételben, futószalagon. Itt a különbség viszont abban rejlik, hogy nincs adalék anyag, szinezék, aroma és akárhány E betű a felsorolásban. A végeredmény pedig magáért beszél. Íme a házi nápolyi receptje:
Hozzávalók: 1 csomag 6 lapos nápolyi alap, 1 ráma, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 4 tojás, 1 csomag Oetker csokoládés puding por, 3 evőkanál jóminőségű keserű kakaópor, 10 dkg darált manula, 10 dkg darált keksz.
A margarint lassú tüzön felolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a pudingport és a kakaóport, majd azzal is alaposan kikeverjük. Mikor a margarin teljesen felolvadt, állandó kevergetés mellett hozzá folyatjuk a tojásos masszát és lassú tűzön addig főzzük, míg el nem kezd bugyogni. ezután lehúzzuk a tűzről, langyosra kihűtjük a csokis krémet. A végén hozzákeverjük a darált mandulát és a kekszet. A krémmel vékonyan megtöltünk 5 lapot, a hatodikat a tetjére tesszük és alaposan kézzel lenyomkodjuk a nápolyit. Hideg helyen, 2-3 órát pihentetjük, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.