Rákóczi túrós lepény
Rákóczi-túrós lepény
Hozzávalók a tésztához: 10 dkg liszt, 8 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 tojás + 1 sárgája, 1 dl tejföl, 1/2 cs sütőpor. Ezt alaposan összekevered, előmelegített sütőben, 220 C fokon félig megsütöd. Erre kerül a töltelék.
Töltelék: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 2.5 dkg búzadara, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl, 2 tojás felvert habja. Összekevered, majd a végén beleforgatod óvatosan a tojásfehérje habot. Rákened a félig megsűlt tésztára és készre sütöd.
Tetejére: a tésztából és a töltelékből maradt egy-egy tojásfehérje, ezt 6 dkg porcukorral keményre felvered. Rákened a kisűlt süteményre és még pár percre visszatolod a sütőbe, amíg a teteje picit megbarnul.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
A képen látható lekvár kimaradt a receptúrából, azt sütés után kell rápöttyinteni? Még annyi észrevételt engedj meg, hogy a tojáshabot nem rákenni, hanem nyomózsákból kell nyomni a sütemény tetejére, ugye? Biztos nagyon finom, jó lenne, ha ilyen szépen sikerülne. Gratulálok az oldalhoz :-) !
Orsi, 2009-12-14
Rákóczi túrós lepény
(Kriszti, 2009.04.05 12:39)
Szia!
Nem elírás, valóban ennyi liszt kell a tésztához. Mikor kikevered a tésztát, krém állagúnak kell lennie. Kanál segítségével kened bele a vajazott-liszttezett tapsibe.
Kriszti
kérdés a sütéssel kapcsolatban.
(csom-a-nyuka, 2009.04.05 09:49)csak 1o dkg.liszt kell a tésztához ? Nem elírás?
rákóczi túrós készítése
(Orsi, 2009.12.14 20:13)