Gitár torta
Tamás fiam 17. születésnapjára sütöttem meg ezt a Gitár tortát. Mivel éppen ismerkedik eme hanghordozó készülékkel, gondoltam inspirálom őt ezzel a szülinapi sütivel. Persze mielőtt hozzákezdtem volna, kétségek gyötörtek, hogy egyáltalán hogyan is fogjak hozzá....De, hála az internetnek, pár kattintás után, rögtön jött a segítség....Íme a recept:
TÉSZTA
Végy 8 tojást és süss belőle egy gáztepsi méretű, sima piskóta lapot. Hagyd teljesen kihűlni, mert akkor sokkal könnyebb kivágni belőle a gitár sablont. Végy egy kb. akkora rajzlapot, mint amekkora a piskóta lap, rajzolj rá egy gitárt, mellé e nyelét és vágd ki. Helyezd a sablont a piskótára, éles késsel vágd körbe. A leeső darabokat vágd kb. ujjnyi szeletekre, ez kell majd a torta töltéséhez. Lapjában vágd ketté a piskótát.
KRÉM: 5 dl tej, 25 dkg cukor, 2 evőkanál keserű kakaópor, 1 Oetker csokoládés pudingpor, 25 dkg vaj v. Ráma, 4 tojás.
A tejet forrald fel a cukorral. A tojások sárgáját keverd ki a pudingporral és egy kevés tejjel, majd amikor már forró a tej, a kettőt keverd össze és főzd fel sűrűre. Hagyd hűlni. Ha már teljesen kihűlt, akkor keverd habosra a vajjal és a kakaóporral.
TÖLTÉS: alsó piskóta lap- 1/3 rész krém-piskóta szeletek /leeső darabok/-1/3 rész krém-felső piskóta lap. Természetesen ugyan úgy töltöd meg a gitár nyelét is. Végy egy hosszabb tálcát vagy valami lapot, helyezd rá a betöltött gitárt, szorosan illeszd hozzá a gitár nyelét és az egész tortát vékonyan kend be a maradék krémmel.
DÍSZÍTÉS: kb. 35 dkg fehér marcipán, , olvasztott csokoládé, cukor gyöngy...
A marcipánt nyújtsd vékonyra, szabd belőle ki a kitár részeit / tetejét, oldalát/ és vond vele be a tortát. Olvasztott csokival díszítsd a képen látható módon.
A torta 5-6 óra hűtést igényel.